Mannen beter in Scrabble

8 september 2017
Mannen doen het beter op Scrabble-toernooien dan vrouwen omdat vrouwelijke deelnemers minder zin hebben om hun tijd te besteden aan het verbeteren van een nagenoeg nutteloze vaardigheid. Dat blijkt uit nieuw onderzoek.
Volgens wetenschappers analyseren mannelijke spelers vaker het bekende letterspel en oefenen ze vaker dan vrouwen die het spel vaker spelen als een hobby. Hoewel er gemiddeld iets meer vrouwelijke deelnemers zijn bij Scrabble-toernooien, zijn het vooral mannen die de prijzen opstrijken.
Uit het onderzoek, dat is gepubliceerd in Psychological Research, is er geen verschil in talent tussen beide geslachten. In totaal zijn 300 deelnemers van Scrabble-toernooien in de Verenigde Staten geïnterviewd over hun speelgewoonten.
’Spel vooral als hobby’
Mannen en vrouwen besteden gemiddeld evenveel tijd aan het spelen van Scrabble, maar ze gebruiken hun tijd dus anders. Vrouwen spelen het spel vooral om er blij van te worden en niet om nagenoeg nutteloze vaardigheden te verbeteren, concluderen de wetenschappers. De vrouwen zien het spel vooral als een hobby.
De onderzoekers benadrukken in hun onderzoek meerdere malen dat hun conclusies niet betekenen dat er een verschil is tussen vaardigheden tussen beide geslachten.
Bron de Telegraaf
Ⓒ Roel Dijkstra