Verslag Scrabble- Bebbeldag

Zaterdag 3 juni was de Scrabble-Bebbel-dag: het jaarlijkse ‘uitstapje’ waar ieder lid van de Swentibold Scrabble Club altijd naar uitkijkt: samen een dag lekker op pad en ruim tijd om elkaar op een andere manier te ontmoeten.

Dit jaar had de organisatie gekozen voor een kijkje in de keuken op de Limburgse luchthaven. In één van de gebouwen op het luchthaventerrein is de opleiding Vliegtuigtechniek van Vista Opleidingen gevestigd. Renate is er als docent aan verbonden geweest. Veel studenten kregen van haar uitleg in wat de taken van het cabinepersoneel zijn. Uiteraard kregen we van Renate ook tekst en uitleg in de indrukwekkende lesruimte-hangar met hele of halve gedemonteerde vliegtuigen en motoren. Er zijn mooie foto’s gemaakt: je kon bijvoorbeeld in een vliegtuigmotor staan of je een piloot wanen in de simulator-cockpit van een heuse Boeing.

De ochtend begon met koffie, thee en vlaai. Daarna stond sjoelen en bebbelen op het programma. Henk en Wim zijn de fervente sjoelers die dat ook in clubverband doen. Ze hadden 4 sjoelbakken meegenomen en ons de kneepjes van hoe een topscore te behalen haarfijn uitgelegd. De sjoelbakken werden van een laagje aardappelzetmeel voorzien zodat de stenen beter zouden glijden. Toch merkten velen wel dat bij het spelen de scores voor verbetering vatbaar waren. In tweetallen werd een mini-competitie afgewerkt.

De lunch was in het hotel-restaurant op de luchthaven. We mochten naar believen onze eigen lunch samenstellen. Aan lange tafels hebben we die smakelijk verorberd.

Na de lunch weer terug naar het opleidingsgebouw waar traditiegetrouw een scrabble-potje werd gespeeld met in elke beurt een blanco. Dat resulteerde uiteraard in best veel mooie woorden en scrabbles. De nog in allerijl opgehaalde beamer bracht de stand op het scrabbelbord weer prima voor iedereen in beeld. Vic vond twee soloscrabbles maar de eindoverwinning ging nipt naar Tonny.

Na afloop was er nog een hapje en een drankje en werden de prijzen van de dag uitgereikt. De winnaars van de sjoelcompetitie zijn Wim en Tonny geworden. Maar er was voor iedereen toch een leuke prijs.

Al met al was het een geslaagde Scrabble-Bebbel-dag. De groepsfoto die huisfotograaf Vic nog ‘maakte’ is een heel speciale: we staan er allemaal super op! Dank nogmaals aan de organisatie voor de voorbereiding en uitvoering.